+45 6166 0526 line@linewagener.dk

HIKE FYN – Bæredygtig vandreturisme på Fyn og øer
Forretningsudvikling // Facilitering  // Undervisning // Strategisk rådgivning

Om projektet


Destination Fyn og 10 kommuner står bag projektet ‘
HIKE FYN – bæredygtig vandreturisme på Fyn og øer’, der er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Projektet gennemføres i årene 2021-2024. 

Formålet er at udvikle bæredygtig vandreturisme på Fyn og øer. 

LINE WAGENER CONSULT har – i samarbejde med BrandtJacobsen – varetaget et 13 måneders langt forretningsudviklingsforløb i perioden januar 2022 til februar 2023.  

Forretningsudviklingsforløbet har haft som mål at gøre det nemmere for de fynske turismevirksomheder at kunne tiltrække, servicere og sælge (mere) til vandreturister.  

 

Opgaver

Konsulentopgaverne omfattede: 

 1. Konceptudvikling: Udvikling af et samlet koncept for forløbet
 2. Kvalitetsmærkningsordning for vandrevenlige overnatningssteder: Udvikling af en tjekliste og mærkningsordning til overnatningsvirksomheder, der ønsker overnattende vandreturister 
 3. Workshopforløb – kompetenceudvikling: Tilrettelæggelse og afvikling af 10 workshops for turismevirksomheder – inkl. undervisning og facilitering 
 4.  Screening af turismevirksomheder
 5.  Produktudvikling: Tilrettelæggelse og gennemførelse af individuelle forløb for 15 udvalgte turismevirksomheder mhp. forretnings- og produktudvikling
 6.  Inspirationskatalog: Udarbejdelse af et inspirationskatalog med 13 virksomheder, der har nye produkter og services til vandreturister fra sæson 2023
  .

Resultater og output

 • Vidensopbygning og kompetenceudvikling
  De ca. 100 turistvirksomheder, der deltog i undervisnings- og workshopforløbet, har fået konkret viden om de forskellige segmenter af vandreturister og segmenternes forskellige behov, efterspørgsel og betalingsvillighed. Virksomhederne ved nu, hvilke produkter og services, de kan sælge til de forskellige segmenter, hvordan de kan prissætte deres produkter og markedsføre sig overfor vandreturister.  
   
 • Nye produkter og bedre services til vandreturister
  De 13 virksomheder, der gennemførte et individuelt forløb, har alle udviklet nye services og produkter til vandreturister 
  til sæson 2023
 • Kvalitetsmærkningsordning 
  De overnatningssteder (B&B, campingpladser, vandrehjem, hoteller mv.), der har vandreturister som kunder, har nu adgang til en tjekliste, der viser, hvilke faciliteter, produkter, services og bæredygtighedstiltag, som er væsentlige for målgruppen
   
 • Inspirationskatalog
  Et katalog målrettet turoperatører, visitorganisationer og andre turistvirksomheder, som arbejder med vandreturisme, giver overblik over de vandrevenlige turistvirksomheder på Fyn og øerne.
  .

Samarbejdspartnere

BrandtJakobsen – Nina Kirstine Brandt Jacobsen
Karlbak – Margrete Bak
Sandra Neelmeyer –  SandraNeelmeyer.dk
Detaljeriet   Louise Helmann, 

Kontaktperson

Anders Franz Johansen, Projektleder på HIKE FYN; forretningsudvikler, Destination Fyn

Destination Fyn, HIKE FYNs arbejdsgruppe og de deltagende virksomheder har været yderst tilfredse med samarbejdet med Nina Brandt Jacobsen og Line Wagener.

Nina og Line har haft en meget professionel, struktureret og høj faglig tilgang til opgaven, som har skabt tryghed, løftet vidensniveauet og kvaliteten i virksomhedernes produkter.

Line og Nina har en god evne til at se virksomhedernes behov, motivere dem til at komme i gang og følge op.

De formår at sætte et strategisk fokus og samtidig omsætte det til et praktisk forløb.

Kort sagt har vi været rigtigt glade for samarbejdet.

Anders Franz Johansen

Destiation Fyn - HIKE FYN projektleder

Jeg fik utrolig meget ud af forretningsudviklingsforløbet.

Nu er vandreturister blevet min virksomheds primære hovedmålgruppe. 

Line og Ninas undervisning i målgruppeforståelse var en stor øjenåbner for mig:

De præsenterede forskellige vandreturist-personaer, som skar det ud i pap for mig, hvilke vandreturister jeg kan tjene penge på, og hvem jeg ikke skal forsøge at sælge til.

Ud over ny viden har jeg opbygget netværk med andre lokale virksomheder, som jeg også har udviklet nye vandreprodukter sammen med.

Stine Worre, virksomhedsejer Worres Outdoor


Inspirationskatalog:

HIKEFYN
Dygtige konsulenter, der har ejerskab, stor viden om vandreturisme og god energi. Workshopforløbet var den bedste start på et nyt eventyr!
Virksomhedsejer, workshopdeltager